U trendu

Kakve veze imaju kuhinja i vaše biljke? Pogledajte ovde

Umesto da posežete za kupovnim đubrivom, prošetajte do svoje kuhinje i iskoristite ono što već imate za prihranu vaših omiljenih biljaka.

Banana i jaja

Dosta toga možete postići s običnim jajima i bananama koje već imate kod kuće. Koru od banane i ljuske od jajeta možete koristiti za prihranu biljaka. Kora banane bogata je hranljivim materijama koje podstiču cvetanje i rast, dok ljuske jajeta doprinose kvalitetu zemlje i opštem zdravlju biljaka. Sve što vam treba je da ih ubacite u blender sa malo vode, izmiksate i razredite vodom. Dobijeni rastvor koristite za zalivanje biljaka.

Kvasac

Ako imate kvasac, imate i sredstvo koje će unaprediti rast i razvoj vaših biljaka. Prihrana od kvasca bogata je vitaminima B grupe i biljnim hormonima koji poboljšavaju zdravlje biljaka. Uz malo kvasca, šećera i vode, možete napraviti efikasno prirodno đubrivo koje će oživeti vaše biljke.

Talog kafe

Talog od kafe, koji obično bacamo, zapravo može biti koristan za vaše biljke. Sačuvajte ga i upotrebite kao prirodnu prihranu za cveće. Samo dodajte malo taloga u vodu i ostavite da odstoji preko noći. Ovo će oživeti vaše biljke, posebno one koje vole kiselo zemljište.

Uz ove jednostavne trikove, vaše biljke će procvetati kao nikada do sada!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.