U trendu

Ključ za privlačenje sreće u vaš dom: Napravite osveživač koji širi miris i pozitivnu energiju

Dobar kućni difuzor je suptilan način kojim uz malo napora možete dodati predivni miris svakoj prostoriji, ali može biti i vaš ključ za privlačenje sreće u dom. Međutim, oni mogu biti baš skupi! Zato je Kejti Makgin odlučila da pokuša da napravi kućni difuzor, koristeći stvari koje je već imala u svojoj u kući.

Boca s uskim grlom

Pre svega, moraćete da pronađete bocu sa uskim grlom, koja pomaže da sprečite brzo isparavanje ulja iz difuzora. To može biti stara boca od balsamiko sirćeta ili maslinovog ulja.

Ulje neutralnog mirisa

Zatim vam je potrebno ulje, koje je osnova vašeg difuzora. Kejti preporučuje bademovo ulje, jer ima vrlo malo mirisa što omogućava eteričnim uljima da se istaknu.

Eterična ulja u zavisnosti od namene

Što se tiče eteričnih ulja, tu postoji mnogo opcija u zavisnosti šta želite.

  • Za umirujući miris u spavaćoj sobi probajte lavandu ili kedar
  • Za miris u kancelariji koji doprinosi koncentraciji uzmite mentu ili ruzmarin.

Koliko esencijalnog ulja dodate zavisi od dve stvari: mirisa i vaših želja. Neki mirisi su jači od drugih, što znači da će vam možda trebati više ili manje. Takođe svako od nas ima različite tolerancije na miris. Uopšteno govoreći, dodaje se oko dve kapi eteričnog ulja na kašičicu osnovnog ulja. Ona je za flašicu iskoristila pola šolje bademovog ulja i 50 kapi eteričnog ulja

Sušeno cveće umesto trske

Poslednji sastojak za naš difuzor je trska. Pošto Kejt nije imala pri ruci tradicionalne trske za difuzor, odlučila je da koristi sušene mahune maka koje je ubrala iz svoje letnje bašte. Jedina mana korišćenja sušenih biljaka jeste to što ih ne možete prevrnuti kao tradicionalne trske.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.