U trendu

Koliko često bi trebalo brisati prašinu: Odgovor bi mogao da vas iznenadi

Prašina se zapravo sastoji od čestica kao što su ćelije ljudske kože, vlakna tkanine, perut kućnih ljubimaca, izmet grinja, kao i prljavštine i krhotina. Brisanje prašine je neophodan posao iz nekoliko razloga, prenosi The Spruce, ali znate li koliko se često zapravo prašina treba brisati?

Prašina na površinama može učiniti da površine izgledaju prljavo, ali može i uzrokovati grebanje i oštećenje kućanih površina. Prašina takođe predstavlja alergiju i probleme s disanjem za mnoge grupe ljudi. Brisanje prašine kao redovan posao može da zaštiti članove porodice i površine naših domova.

Ako niko u vašem domaćinstvu ne pati od alergija, nećete morati da brinete o zdravstvenim efektima prašine, ali i dalje ćete morati nedeljno da brišete prašinu s elektronike i nameštaja kako biste sprečili nakupljanje koje može da izgrebe, ošteti i začepi površine u vašem domu. Brisanje prašine treba se obavljati samo prema potrebi, a možda će zahtevati vašu pažnju samo jednom mesečno.

Ako imate osobe alergične na prašinu u svom domu, možda ćete morati da brišete prašinu s mesta koja privlače prašinu poput elektronike i nameštaja svake nedelje do dve nedelje. Svakih sedam do 15 dana očistite okvire vrata, tavanice i ostalo kako biste sprečili nakupljanje koje može izazvati alergijsku reakciju. Budite sigurni da koristite alat za brisanje prašine koji neće samo širiti prašinu nazad u vazduh.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar