Koliko često treba menjati peškire, smemo li da ih delimo sa ukućanima? Šokiraće vas mišljenje stručnjaka

Da li spadate u ljude koji peškir bacaju na pranje već posle prve upotrebe ili ga koristite nekoliko puta dok ne počne da se oseća na ustajalo?

Jasno je da iz tuš-kabine ne izlazite prljavi, te da se brisanjem nakon tuširanja peškir i ne uprlja. Možda postoje neke kožne bakterije koje se za njega zalepe, ali one su zanemarive. Jedino je važno da ga odmah nakon toga okačite da se osuši, jer ako danima ostane zgužvan i vlažan, pojaviće se onaj neprijatni miris.

Ali to ne znači da treba da ga koristite tako unedogled. Pravilo je da svoj peškir možete koristiti tri puta. Nakon toga bi bilo dobro da ga promenite, jer svaki put kada se pokvasi, bakterije na njemu dobijaju idealnu priliku za širenje i razmnožavanje. Nakon nekog vremena peškir postaje prilično prljav.

Smemo li da delimo peškire sa ukućanima?
Deljenje peškira je još jedna tema za razmatranje. Iako bi se mnogi složili da je deljenje peškira s ukućanima nehigijenska praksa, zapravo nema mesta zabrinutosti. Budući da živite zajedno, velike su šanse da imate iste kožne bakterije. Ipak, poželjno bi bilo da svako ima svoj peškir, naročito ako neko ima neku infekciju ili kožnu bolest.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.