U trendu

Kvalitetniji san: Ove 3 biljke stavite u spavaću sobu, opustiće vas pre spavanja i pomoći da brže zaspite

Sobne biljke mogu imati različita korisna dejstva na zdravlje i energiju doma. Poznato je da delimično smanjuju prašinu u prostoriji, čiste vazduh, a naučnici ističu da mogu da poboljšaju i san.

Prema cvećarskoj kompaniji „Flying Flowers“ određene biljke u spavaćoj sobi mogu pomoći da se oslobodite nesanice i poboljšate kvalitet sna.

Posebno se izdvajaju sledeće 3 biljke:

1. Prva biljka koju treba staviti u spavaću sobu za dobar san je lavanda.

Lavanda je poznata po svojim umirujućim svojstvima i često se koristi u banjama i spa tretmanima. Možete staviti sušenu lavandu pored kreveta, ili staviti saksiju sa živom biljkom. Ovaj cvet se dodaje mnogim lekovima za ublažavanje stresa i nesanice, a lavanda je takođe odlična sobna biljka i ispunjava sobu svojim jedinstvenim, opuštajućim mirisom.

2. Sledeći cvet koji treba uzeti u obzir za poboljšanje sna je spatifilum ili „ženska sreća“, popularna sobna biljka.

Spatifilum je odlična biljka koja pomaže u poboljšanju sna. Filtrira vazduh u zatvorenom prostoru i povećava vlažnost, što vam pomaže da lakše dišete. Cvetovi spatifiluma takođe apsorbuju buđi koje se prenose vazduhom i koje mogu biti alergeni. Ako je držite u spavaćoj sobi, moguće je da ćete se buditi odmorniji.

3. Sanseverija – Ova biljka se naziva još i svekrvin jezik.

Ovo je cvet iz porodice ssparagus, a ističe se gustim i izduženim listovima. Sanseverija je poznata po svojoj sposobnosti da apsorbuje toksine i pretvara ugljen-dioksid u kiseonik, čak i noću (većina biljaka to radi samo tokom dana). Sve ovo doprinosi brzom uspavljivanju i kvalitetnom, čvrstom snu. Povećan nivo kiseonika je dobar i za mentalno zdravlje, jer povećava energiju i poboljšava raspoloženje.

(Sensa)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.