U trendu

Loše spavate noću? Možda vam je krevet na pogrešnom mestu

Za zdravlje je neophodan dobar san, ali i naše psihičko stanje zavisi od toga koliko se tokom noći odmorite. Međutim, za mnoge ljude redovan i dobar san je nemoguća misija. Neko teško zaspi, neko se nekoliko puta noću budi, a treći se teško bude ujutru i nikako im se ne ustaje.

Ako nemate nekih zdravstvenih problema ili niste izloženi velikom stresu, a ipak loše spavate, ne bi bilo loše da razmislite o rasporedu nameštaja u spavaćoj sobi. Naime, položaj kreveta može značajno uticati na kvalitet sna. Stručnjaci za feng-šui preporučuju da spavaća soba ne bude isključivo uređena prema praktičnim smernicama, nego treba imati na umu i protok energije koji može doneti ravnotežu u prostoriju, prenosi 24sata.hr.

Savetuju da pazite na sledeće stvari:

1. Ostavite mesta pored kreveta

U nekim prostorijama je to lakše, a u nekim teže izvesti – porebno ako je spavaća soba mala. Ipak, svakako pokušajte sa svake strane kreveta da ostavite malo slobodnog prostora, odnosno nemojte krevet prislanjati na zid. To će vam dati osećaj slobode, pa se nećete osećati skučeno u krevetu.

2. Pobrinite se za simetriju

Pokušajte da uredite spavaću sobu tako da u njoj vlada ravnoteža. Dakle, čak i ako u njoj spavate sami i potreban vam je jedan noćni ormarić i jedna noćna lampa, stavite ih s obe strane kreveta. Ako je prostorija simetrično uređena, biće u balansu – kao i osoba koja spava u njoj.

3. Pogled na vrata

Stručnjaci za feng-šui savetuju da pozicionirate krevet tako da dok ležite u njemu imate dobar pogled na ulazna vrata sobe. Pri tome krevet ne sme da stoji direktno na liniji vrata, nego treba da bude malo pomeren na stranu. To će u vama stvoriti osećaj sigurnosti dok spavate.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar