U trendu

Magična biljaka vekovima se koristi kao amajlija u domu: Veruje se da privlači sreću i blagostanje

Ruzmarin (Rosmarinus officinalis) je aromatična biljka koja se često koristi kao začin u kulinarstvu i ima i neka lekovita svojstva.

Od davnina se smatra da će onaj ko je poseduje u svom domu imati sreću i zato se ova biljka koristi i kao neka vrsta „amajlije“. Veruje se da kući u kojoj se nalazi donosi blagostanje.

U nekim kulturama, ruzmarin ima simboličko značenje povezano s ljubavlju i vernosti. Na primer, u nekim evropskim tradicijama, ruzmarin je zastupljen na venčanjima kao simbol ljubavi.

Rimski sveštenici su koristili ruzmarin kao tamjan u svim verskim ceremonijama, a decenijama unazad se koristi kao zaštita od negativne i zle energije koju neko pokuša da unese u vaš dom.

U 9. veku Karlo Veliki insistirao je da ova biljka raste u njegovim kraljevskim vrtovima, jer je verovao u njegova magična svojstava

Evo zbog čega nosi epitet „magične biljke“:

Veruje se da ruzmarin privlači novac i blagostanje u dom, i da zato treba da se nađe u svakom domu. Takođe ga možete nositi i u novčaniku.

Možete ga okačiti iznad ulaznih vrata kako biste zaštitili kuću od negativne energije. Veruje se da on služi kao neka vrsta amajlije, pa će svakim dom koji ga ima biti zaštićen.

Ruzmarin je efikasan za poboljšanje memorije i u te svrhe se koristi u vidu eteričnog ulja.

Njegov miris povoljno utiče na nervne ćelije, pa je odličan i za opuštanje. Iz tog razloga se koristi i kod meditiranja.

Povezan je i sa plodnošću, pa se preporučuje da nekoliko grančica držite pored kreveta u kojem spavate.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar