U trendu

Mašina vam je bučna poput mlaznjaka? Profesionalac objašnjava trik koji će vam uštedeti novac

Muškarac koji se predstavlja kao profesionalac, na društvenim mrežama je podelio video u kojem je objasnio zašto veš mašina stvara veliku buku nakon što uključite željeni program pranja ili prilikom centrifugovanja veša.

Ispostavilo se da takvi glasni zvukovi nisu nešto što se podrazumeva, pa ukoliko imate sličan problem, trebali biste da proverite moguće uzroke, piše The Sun, prenosi objektiv.rs.

“U redu, dakle, ako veš mašina zvuči kao mlaznjak dok se centrifugira, dopustite mi da vam uštedim stotine dolara koje biste potrošili da plaćate majstora tako što ću vam pokazati ovaj jednostavan trik”, objašnjava muškarac ističući kako morate proveriti bubanj veš mašine.

“Otvorite bubanj mašine i dobro ga protresite. Moguće je da je ključna komponenta vaše mašine za veš tokom vremena korodirala. Razlog zašto čujete ovu buku je taj što je možda tzv. krst bubnja s vremenom popucao, ili se čuje ležaj bubnja koji se nalazi na osovini bubnja”, upozorio je.

“Zbog izloženosti vodi, deterdžentu, pa čak i preopterećenju veš mašina, krstasta potpora može korodirati i počinje se kvariti”,  nastavio je on dodajući kako postoji još jedan test kojim ćete ustanoviti je li problem upravo u krstu, ili ležaju, bubnja.

“Još jedan test koji možete napraviti je da lagano položite prste na rub bubnja i drugom rukom ga dobro zavrtite. Primetićete da se bubanj njiše, odnosno da ima lufta. Ovo možete testirati stavljanjem prsta preko bubnja dok se okreće, i primetićete da počinje lagano poskakivati gore-dole”, opisao je muškarac.

@theappliancedudes

Does Your Washing Machine Sound Like a Jet When Spinning? #washer #washing #washingmachine #frontloader #frontloading #frontloadingwashingmachine #frontloaderwasher #frontloadwasher #washingmachinehack #washingmachinerepair #washingmachines

♬ original sound – The Appliance Dudes

Nastavio je da ukoliko je krstasta potpora bubnja slomljena, nema smisla popravljati je. Umesto popravke, jeftinije će biti kupiti novu mašinu.

Video je skupio preko 90.000 pregleda. Mnogi su pratioci istakli da, uprkos tome što nisu znali za ovaj trik, nemaju novca za zamenu cele mašine.

“Ili živite s tim kao ja. Mašina i dalje dobro radi, a nemam novca, pogotovo tokom porasta troškova života”, prokomentarisao je jedan pratilac.

“Takođe je važno, ako vam još vredi garancija, mašinu poslati na popravku”, istakao je drugi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar