U trendu

Mikrotalasna pećnica čisti se sama: Zaboravite limun i sirće, ovo je trenutno glavni hit

Mikrotalasna pećnica se ponekad može jako zaprljati, jer hrana može prskati po unutrašnjosti zbog visokih temperatura koje stvaraju mikrotalasi. Međutim, ove zagorele ostatke hrane vremenom postaje sve teže ukloniti.

Tablete za mašinsko pranje sudova mogu učiniti čišćenje vaše mikrotalasne pećnice mnogo lakšim. Sve što vam treba je činija tople vode, jedna tableta za pranje sudova, rukavice i krpa.

Stavite tabletu u posudu sa vodom i sačekajte da se rastvori. Izvadite tanjir iz mikrotalasne i odmah ga stavite u mašinu za pranje sudova. Ako je jako prljav, prvo ga stavite u mešavinu tople vode i deterdženta za pranje sudova da biste malo rastvorili prljavštinu.

Koristite vlažnu krpu da uklonite čestice hrane koje su razbacane po unutrašnjosti mikrotalasne pećnice. Nakon toga obavezno stavite rukavice, jer tablete ili kapsule za mašinu za pranje sudova mogu da iritiraju i osuše kožu i unište tkaninu na odeći zbog jakih sastojaka.

Mrlja će brzo nestati

Budite posebno oprezni da rastvor koji ste napravili za čišćenje mikrotalasne rerne ne dođe u kontakt sa vašim očima jer će izazvati ozbiljne opekotine. Umočite krpu u rastvor, ocijedite višak tečnosti i dobro obrišite unutrašnjost mikrotalasne pećnice.

Krpu kojom čistite treba često ispirati u čistoj vodi i ponavljati tehniku ​​uranjanja, ceđenja i brisanja. Mrlje iz mikrotalasne pećnice trebalo bi vrlo brzo da nestanu. Kada je ona čista, njenu unutrašnjost prebrišite čistom i mokrom krpom kako biste uklonili ostatke otopine za čišćenje, prenosi Net.hr.

U mikrotalasnu pećnicu vratite čisti tanjir i vaš uređaj je spreman za ponovnu upotrebu. A ako vam je ostalo rastvora za čišćenje, možete je koristiti za pranje unutrašnjosti frižidera ili drugih zaprljanih kuhinjskih površina.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar