U trendu

Miris vlage u stanu može se rešiti brzo i jeftino: 2 sastojka neutrališu neprijatne mirise u domu

Ovo će pomoći da se oslobodite mirisa vlage u celom stanu.

Prvo morate utvrditi uzroke neprijatnih mirisa. Jedan od njih – vuče iz podruma sa zastarelim vodovodnim cevima. Ili možda loš miris vlage dolazi iz pukotina u kući. Ne može se isključiti ni sadašnji krov koji nije dovoljno saniran.

Takođe je vredno obratiti pažnju na rad ventilacije u stanu ili kući. Miris vlage mogao je da ostane i posle poplave, koju su napravile komšije sa poslednjeg sprata. Svakodnevno provetravanje je jedan od najčešćih metoda rešavanja problema. Ako je gljivica plesni namotana, onda u kući ostaje miris vlage. Tada dolaze u obzir narodni lekovi.

Ako u kupatilu prevlada miris, onda pripremite ovo rešenje.

Sprej protiv mirisa nastalog kao posledica vlage

Za jedan litar vode potrebno je 6 kašika sode bikarbone i par desetina kapi citrusnog ulja – grejpfruta, pomorandže, mandarine, limuna. Navlažite sunđer i obrišite pločice i pločice. Nema potrebe za ispiranjem.

Rešenje sirćeta će pomoći da se oslobodite mirisa u celom stanu. Pomešajte 1 šolju vode i pola šolje sirćeta, sipajte u bocu sa raspršivačem i poprskajte sve površine u kući.

Mešavina soli i mlevenog aktivnog uglja savršeno upija vlagu i, takoreći, suši prostoriju. Samo sipajte pola litra vode u kantu ili drugu posudu, dodajte dve kašike soli i kesicu aktivnog uglja. I stavite kantu na mesto gde se posebno oseća vlaga, piše Magazin Novosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar