U trendu

Mnogi za to ne znaju: U mašini za pranje veša postoji skriveni deo koji je potrebno čistiti svaka tri meseca

Mašine za pranje veša umnogome olakšavaju pranje veša, ali ih je potrebno s vremena na vreme i čistiti. Ekspertkinja za održavanje čistoće doma i influenserka Barbara Kostelo, koja ima nalog na Instagramu pod nazivom „Brunch vith Babs“, pokazala je kako da očisti skriveni deo mašine za pranje veša i produži joj životni vek, piše The Sun.

Savetovala je čišćenje filtera svakih nekoliko meseci i izazvala je svoje pratioce da ga pronađu u mašinama za pranje veša.

„Ako ne znate gde je filter, mogli biste da budete u nevolji jer bi trebalo da ga čistite četiri puta godišnje“, rekla je Barbara, a zatim pokazala kako da ga izvadite i temeljno očistite.

„Moja je na prednjoj strani mašine za pranje veša. Samo ću otvoriti ova mala vrata i tamo je filter. Imam peškir i činiju“, rekla je. Dok je Barbara skidala filter, iz mašine za pranje veša je potekla voda, ali ju je zahvatila u činiji. „Nakon ispiranja filtera u toploj vodi, proverite da li u mašini za pranje ima bilo kakvih predmeta kao što su čarape i slično.“

Barbara je zatim stavila malo alkoholnog sirćeta na krpu. „Ovim prebrišite odeljak filtera jer je verovatno jako prljav. Kada se osuši vratite filter u mašinu za pranje veša“, istakla je ona. „Sada nekoliko meseci nećete morati da brinete o filteru vaše mašine za pranje veša. Čišćenje je trajalo oko pet minuta, ali je zaista produžilo vek mašine, a imaćete mnogo lepši veš“, rekla je Barbara.

Ubrzo su joj u komentarima odgovorili oduševljeni pratioci. „Šta? Ja sam dosta star i tek sam saznao za ovo! Vau!“, „Bojim se da pomislim šta je u našoj veš mašini jer smo u iznajmljenom stanu dok ne kupimo svoj“, samo su neki od komentara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.