U trendu

Moćan domaći rastvor vraća u život uvele biljke, voda i još jedan sastojak

Ukoliko su vaše biljke počele da venu, za taj problem postoji efikasno, i sasvim pristupačno rešenje. Za pripremu će vam biti potrebna samo jedna kora od banane i malo vode.

Jedna žena iz Australije pokazala je neobičan trik i podelila ga putem društvenih mreža. Potrebno je da koru od banane potopite u vodu i ostavite da odstoje u tegli 24 sata. Nakon toga, sa dobijenim rastvorom zalivajte biljke.

Razlog zbog kog banana ima efekat je taj, jer je kora obogaćena kalijumom, fosforom i kalcijumom, tako da minerali imaju mnogo hranljivih sastojaka za biljke. Fosfor u banani takođe pomaže u dobrom rastu korena i novih izdanaka.

Ona je dala još jedan savet ljubiteljima biljaka. S vremena na vreme „istuširajte biljke vodom u koju ste dodali so, prenosi Novosti magazin.

Na taj način ćete lišće očisti od prašine. So je bogata magnezijum sulfatom, što povećava proizvodnju hlorofila, dok će topla voda pomoći u uništavanju štetočina u zemlji, kao što su lisne uši i grinje. Dodajte i ostala prirodna biljna đubriva koja se sastoje od natapanja morskih algi i korova u vodi pre nego što rastvor prelijete preko biljaka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)