U trendu

Možda zvuči bizarno, ali svekrvin jezik je idealan za spavaću sobu, evo i zašto

Svekrvin jezik, ili sanseverija, ili sabljica je zimzelena biljka, koja može da izraste i do 90 cm, a najintrigantniji naziv je dobila po svojim oštrim listovima. Njeni listovi su dugi i oštri pri vrhovima i jarko zeleni, sa žućkastom unutrašnjošću.

Sve njene podvrste izgledaju jako dekorativno, iako mogu međusobno dosta da se razlikuju. Ova biljka retko cveta, ali i to je moguće ukoliko joj uslovi jako pogoduju.

Cvetovi su bele i bež boje, veoma lepi i prijatnog mirisa. Svekrvin jezik se u Kini smatra “biljkom osam vrlina” i običaj je bio da se pokloni onome kome želite da darujete te vrline – dug život, snagu, kreativnost, inteligenciju… Prema načelima feng šuia, svekrvin jezik trebalo bi da pozicionirate tako da bude blizu ulaza u prostor, kako bi vrline mogle da cirkulišu prostorijama.

NASA je u svom istraživanju uvrstila svekrvin jezik kao jednu od biljaka koje ekstremno dobro pročišćavaju vazduh. pa je to samo po sebi razlog više da je imate u svom domu. S obzirom na to da spada među retke biljke koje noću prečišćuju vazduh, sanseverija je najidealnija za spavaću sobu.

Sanseverija ne zahteva puno brige – presađuje se svake 2 do 3 godine u malo veće posude.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar