U trendu

Privlači novac i sve dobro: Ako želite izbeći lošu sreću, svekrvin jezik ne smete držati na ovom mestu

Svekrvin jezik (lat. Dracaena trifasciata, sin. Sansevieria trifasciata) cveće je iz roda lisnatih sukulenata poreklom iz tropske Afrike.

Poznata je kao ukrasna sobna biljka koja čisti vazduh od nekih toksina, kao što su formaldehid, benzen, ksilen i trikloretilen. Dakle, savršena je za vaš kuću, ali postavljanjem u idealan prostor postaje još bolja.

Presađuju se svake dve do tri godine u malo veće posude, a zemlja treba biti rastresita i propusna. Teglice trebaju biti pliće i šire jer imaju plitak koren.

Ne treba je previše zalivati jer je podložna truljenju. Pri zalivanju treba obratiti pažnju da voda ne dospe u središte biljke. Ako se voda zadržava u središtu biljnog busena, izazvaće truljenje biljke. Zalivanje treba obaviti kada se zemlja u teglici prosušila.

Dobro rastu i u prostorijama koje imaju slabo osvetljenje. U tom će slučaju šare na listovima biti slabije izražene. U svetlim prostorijama sanseverije će cvetati. Njihovi su cvetovi mali i neugledni, ali imaju miris koji podseća na vaniliju. Ne treba je premještati s jednog mesta na drugo jer je osetljiva na promenu mesta. Jednom mjesečno treba dodati prohranu za zelene biljke.

Dakle, ako je još niste nabavili, nemojte puno razmišljati i nabavite ovu biljku, a sreće vam neće nedostajati, prema feng šuiju. Naime, savršena je za privlačenje novca, prosperiteta i dobre energije, kao i za medicinsku upotrebu. Međutim, mora biti u odgovarajućem prostoru.

Dnevna soba

Iako je dnevna soba mjesto gde najčešće viđamo ovu biljku, potpuno je pogrešna, jer je to mesto s najviše elemenata od drveta, a prema feng šuiju biljka takođe predstavlja ovaj element u prirodi. Prema kineskoj kulturi, treba težiti ravnoteži između elemenata, gde njihove energije mogu nesmetano prolaziti, a ne sudarati se.

Kupatilo

Prema feng šuiju, kupatilo je jedna od prostorija gde dolazi do „curenja“ energije, pa će dobre vibracije koje ima ova biljka nestati u kupaonici.

Kancelarija ili radni prostor

Logično je da svekrvin jezik želite smestiti u svoj radni prostor kako ne bi izostalo izobilja, ali ni to nije idealno mesto. Prema feng šuiju, ova je mala biljka toliko zaštitna i moćna da bi mogla blokirati vašu kreativnost, izazvati sumnju u vaš rad ili čak učiniti da se osećate zaglavljenima.

Prema feng šuiju, najbolje mjesto je ulaz u vašu kuću kako biste zaštitili svoj dom od loših vibracija, poboljšali obilje i očistili prostor od loše energije drugih ljudi ili mesta koja posećujete, piše Jutarnji.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)