U trendu

Na kojoj temperaturi treba prati posteljinu kako bismo se rešili bakterija?

Najjednostavniji način da unesete svežinu u svoj dan je da promenite posteljinu i stvorite čisto, mirisno i meko utočište u kojem ćete uživati i u njega se ušuškati na kraju napornog dana.

„Čista posteljina nije ključna samo za vašu udobnost, već i za vašu higijenu. Dok spavate, vaše telo oslobađa prirodna ulja i znoj, koji se prenose na posteljinu. Dakle, kao što redovno perete odeću, potrebna vam je i posteljina“, rekla je Fara Aršad iz odeljenja prodaje „Dusk“, a prenosi klix.ba.

Ali posebno je važno obratiti pažnju na temperaturu na kojoj perete posteljinu.

Podesite temperaturu vaše mašine za pranje veša u opsegu od 30 do 40 stepeni Celzijusa. Ovo je optimalna temperatura za efikasno uklanjanje prljavštine i masti i ubijanje bakterija, a istovremeno štiti vlakna vaše posteljine“, dodala je Aršad.

Kompanija „Dusk” saopštila je da je u proteklih godinu dana potraga za odgovorom na pitanje „Koliko često menjate posteljinu?“ porasla za 60 odsto.

U proseku, osoba menja posteljinu svaka 24 dana, prema studiji koju je sprovela kompanija Mattress Advisor. Međutim, ovo nije idealno.

Posteljinu treba prati jednom nedeljno. Naravno, ako mnogo putujete ili ne spavate u svom krevetu svako veče, u redu je da ga ne menjate dugo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar