Na ovom mestu u kući muve ležu jaja: Smučiće vam se kada saznate gde se kriju

Sa početkom velikih vrućina, svi insekti kao da su „poludeli“, a mušice su posebno iritantne i uporne.

Da stvari budu još gore, one često nađu mesto da se razmnožavaju u vašoj kući, a da vi toga niste ni svesni. Rob Čedvik, stručnjak za deratizaciju, navodi da ćete mušice najčešće pronaći u kuhinji.

– U većini slučajeva, mušice polažu jaja u kuhinjskim odvodima! Tu su uslovi za razmnožavanje i polaganje jaja idealni. Međutim, koliko god da he pomisao na gomilu larvi koja se krije ispod sudopere, odvratna, postoji jednostavno rešenje za ovaj problem. Svaka dva ili tri dana, sipajte vrelu vodu u odvod i to će oterati mušice. Takođe, mnogi koriste 50/50 kombinaciju sirćeta i sode bikarbone, uz dodatak vruće vode – navodi Čedvik.

On otkriva još nekoliko načina za efikasnu borbu protiv muva:

– Posadite lavandu ili bosiljak u bašti ili na terasi

– Sudove perite odmah ili ih stavite u mašinu za sudove.

– Takođe, đubre bacajte čim se kanta napuni, uz obavezno korišćenje kesa koje mogu da se hermetički zatvore.

Mamci za muve

Uobičajene kućne mušice obožavaju trulo meso, ostatke voća, mrlje od sokova, pa čak i alkohola.

Da biste napravili potpuno bezbednu zamku za voćne mušice bez ikakvih hemikalija, sve što vam je potrebno je prazna tegla, parče papira, jabukovo sirće i tečnost za pranje sudova.

Onda urolajte papir i napravite fišek, ali tako da ostavite samo malu rupu na dnu fišeka. Uži kraj fišeka stavite na dno, a širi kraj iznad tegle. Fišek i vrh tegle zalepite samolepljivom trakom.

Veliki broj voćnih mušica ulaziće u teglu sa fišekom, ali neće moći da izleti nazad. Posle određenog vremena iznesite teglu napolje. Čistite teglu i menjate papir na svakih dan ili dva.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.