U trendu

Najbolji proizvod za čišćenje rerne: Ovo moćno sredstvo je superheroj za blistav šporet

Ova metoda čišćenja rerne ne zahteva jake hemikalije ili dugotrajno ribanje. Pratite ove jednostavne korake i otkrijte kako vaša rerna može opet da zasija bez mnogo truda.

Zapamtite ovaj jednostavan trik i čišćenje vaše rerne pomoću tableta za mašinsko za pranje sudova postaće vaša nova omiljena aktivnost – ili barem posao bez glavobolje.

Počnite tako što ćete rastopiti jednu tabletu u vodi. Voda mora biti dovoljno vruća da se tableta potpuno rastvori. Ali pre nego što započnete magiju, nemojte zaboraviti svoje zaštitne rukavice, jer su tablete jače nogo što se može izgledati na prvi pogled.

Prvo potopite rešetke rerne u vreli rastvor kao da ih uranjate u magični eliksir, a zatim istim rastvorom tretirajte unutrašnjost rerne. Gledajte kako se masnoća iz rerne magično topi pred vašim očima. Ne zaboravite i staklena vrata rerne, gde ovaj isti proces sa jednakom lakoćom uklanja tvrdokorne mrlje.

Jednostavan način čišćenja pećnice tabletom za pranje sudova

Prokuvajte vodu: Počnite tako što prokuvate dovoljno vode u velikom loncu. Voda mora biti dovoljno topla da potpuno rastvori tabletu za pranje sudova.

Rastvorite tabletu: Kada voda proključa, sklonite lonac sa vatre i stavite tabletu za mašinu za pranje sudova u nju. Sačekajte da se tableta potpuno rastvori i formira se jak rastvor za čišćenje.

Zaštitite ruke: Stavite zaštitne rukavice pre nego što nastavite. Rastvor za čišćenje koji ste pripremili je jak i može da iritira kožu.

Natapanje rešetki: Izvadite rešetke iz rerne i potopite ih u pripremljen vrući rastvor za čišćenje. Pustite ih da se namaču najmanje 30 minuta kako biste uklonili masnoću i prljavštinu. Ovo će olakšati čišćenje pećnice.

Čišćenje unutrašnjosti rerne: Dok se rešetke namaču, koristite preostali rastvor za čišćenje da očistite unutrašnjost rerne. Pomoću meke krpe ili sunđera nanesite rastvor na sve površine u rerni, obraćajući posebnu pažnju na najprljavije delove. Za teško dostupna mesta koristite špric ili sprej.

Ostavite da deluje: Nakon nanošenja rastvora za čišćenje, ostavite ga da deluje najmanje 15 do 20 minuta. Za to vreme rastvor će razbiti mast i prljavštinu, što će olakšati uklanjanje.

Čišćenje staklenih vrata: Ne zaboravite staklena vrata pećnice. Koristite isti rastvor i obradite ih kao i za unutrašnjost rerne. Za uklanjanje tvrdokornih mrlja možete koristiti i staru četkicu za zube.

Ispiranje: Nakon što rastvor za čišćenje završi sa radom, dobro obrišite unutrašnjost rerne i staklena vrata vlažnom krpom da biste uklonili sve ostatke čišćenja. Isperite rešetke pod tekućom vodom i vratite ih u rernu.

Sušenje: Na kraju rernu i njene delove dobro osušite mekom krpom ili ostavite da se osuše prirodnim putem.

Ovaj ritual čišćenja dokazuje da su tablete za mašinu za pranje sudova zaista čudesne u borbi protiv prljavštine. Njihova upotreba nije ograničena samo na pećnicu, već mogu očistiti i sudoper, kadu ili čak PVC baštenski nameštaj. Pa zašto ne isprobati ovaj trik na baštenskom roštilju?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.