U trendu

Najbolji trik starih baštovana: Pesak i ulje učiniće čuda za vaš alat

Radna terapija u bašti je nešto što mnogi vole i čemu su naklonjeni. Koliko god da radite da biste svoj alat držali kako treba, nemojte ih posle obavljenih zadataka samo baciti u skladište – korišćenje prljavih ašovčića, grabulja sledeći put kada vam zatreba može dovesti do širenja biljnih bolesti.

Srećom, postoji isproban i istinit i lak trik za brisanje baštenske opreme. Isprobajte metodu peska i ulja, preporučuje Kejsi Hentges. Ovaj brz i lak pristup će održati vaše ručne lopatice i grabulje sjajnim između svakog odlaska na posao u bašti, prenosi magazin.politika.rs.

Šta vam je potrebno

– Kanta od 5 litara

– 5 kg peska

– ¾ litre motornog ulja

Kako koristiti metodu peska i ulja

Napunite svoju kantu peskom i sipajte motorno ulje na vrh. Koristite mali alat za mešanje peska i ulja. Neprekidno uranjajte svoj prljavi alat unutra i van dok se ne očisti.

Kucnite alatom o kantu i obrišite ga da biste uklonili ostatak peska.

Kako to radi

Dok koristite taj početni alat samo za mešanje peska i ulja, Hentges ističe da ćete primetiti da će ispasti čistije nego kada ste počeli. Ovo je magija ove metode. Krupni pesak struže čestice prljavštine na alatu sa dodatnim bonusom za oštrenje ivica. Pesak se tada može mnogo lakše obrisati nego zalepljeno tlo. Dok pesak čisti i oštri, ulje štiti metal, sprečavajući rđanje. Više vrsta ulja može imati ovaj efekat, ali Hentges preporučuje motorno ulje, piše Southern Living. Kanta peska i ulja nije dobra samo za jednokratnu upotrebu, već je možete koristiti koliko god želite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar