U trendu

Najbolji trik za čišćenje rerne, efikasniji i od sode bikarbone i sirćeta

Šta god inače koristili za čišćenje rerne, verujemo da ćete želeti da isprobate i ovaj način čišćenja za koji mnogi tvrde da je efikasniji i od sode bikarbone i sirćeta ili jakih odmašćivača i žice za ribanje. Trenutno će ukloniti masnoću i prljavštinu s vrata rerne, jednako sa staklenog dela kao i s metalnog okvira vrata.

Sve što vam je potrebno za ovaj trik jest tableta za mašinsko pranje posuđa (ili dve) i posuda s toplom vodom. Koristite samo tablete s presovanim prahom, a ne one s gelom, prenosi Zadovoljna.hr.

Nakvasite tabletu u vodu i držite je namočenu dovoljno dugo da upije malo vode, ali ne predugo da ne počne da se mrvi. Zatim tabletom jednostavno izribajte vrata, sunđer nije potrebna! Dlanom pomičite tabletu kružnim pokretima kako biste uklonili mrlje i masnoću.

Ako tableta počne da se suši, ponovno je nakvasite. Ovaj trik odličan je za čišćenje stakla na vratima rerne, ali efikasan je i na metalnom okviru, jedino će možda biti potreban jači pritisak. Kada ste gotovi, vlažnom krpom obrišite ostatke tablete i prljavštine.

Tablete za mašinsko pranje posuđa napravljene su od koncentrata deterdženta zbog čega uklanjaju i najtvrdokorniju masnoću i sudove ostavljaju sjajnima. Ti snažni sastojci deluju i na masnoću i zapečene mrlje od hrane koje ostaju u rerni. Uz to, tablete imaju abrazivnu površinu koja čisti i najtvrdokornije mrlje, ali je dovoljno nežna da ne ogrebe staklo na vratima rerne.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Пошаљи коментар