U trendu

Najjednostavnije čišćenje dlaka vaših ljubimaca sa nameštaja

Vaš umili ljubimac vam smanjuje stres i pomaže da budete u dobroj formi, ali zadaje i mnogo briga. Jedna od njih su dlake, koje ne možete izbeći.

Da bi vam kuća bila čista, a glava mirna, donosimo vam efikasna rešenja za čišćenje dlaka.

Nabavite odgovarajuću četku

Pronađite odgovarajuću četku kojom ćete skinuti što više dlaka prilikom četkanja. Što manje dlaka ostane na njihovom telu, to će se manje i linjati. Raspitajte se u prodavnicama koje su specijalizovane za kućne ljubimce koja četka im najviše pogoduje.

Redovno kupajte psa

Još jedna stvar koja može smanjiti opadanje dlaka je kupanje. Masirajte psa prilikom kupanja, jer ćete tako podstaći opadanje svih nepotrebnih dlaka. Osim uklanjanja viška dlaka, redovno kupanje vašeg ljubimca čisti od dodatne prašine i prljavštine koja se nakuplja na krznu.

Metoda za najefikasnije čišćenje nameštaja

Za drveni i kožni namještaj je dovoljna mikrofiber krpa. Ona u jednom potezu može pokupiti sve dlake sa namještaja, ali nameštaj od ostalih materijala je potpuno druga priča kada je u pitanju čišćenje dlaka.

Postoji još nekoliko stvari koje vam mogu pomoći ukloniti dlake s namještaja:

  • Prva stvar koju možete pokušati su gumene rukavice. Stavite rukavicu na ruku i pređite preko nameštaja. Tako ćete stvoriti statički elektricitet koji će učiniti da dlaka počne da se lepi za rukavicu.
  • Druga opcija slično funkcioniše, a u pitanju je četka za brisanje prozora. Četkom pređite preko nameštaja i dlake bi trebale da počnu da se lepe za nju.
  • Poslednja opcija je roler koji skuplja dlake. U svakoj prodavnici za kućne ljubimce ćete je naći. S pravim rolerom možete da dohvate i skrivene dlake iz teško dostupnih mesta na namještaju, prenosi Svet plus.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.