Nakon ovoga više nikada nećete morati da ribate: Zaledite tečnost za pranje sudova i gledajte čudo (video)

Svako od nas ima tečnost za pranje posuđa kod kuće, ali verovatno bi malo ljudi pomislilo da je zamrzne. Šteta. Ova ideja nije tako glupa i besmislena kao što može izgledati na prvi pogled.

Sipajte tečnost za pranje posuđa u kalupe za led ili silikonske kalupe za mafine i stavite u odeljak za zamrzavanje. Zatim se mogu koristiti za čišćenje prljavštine, na primer zamašćene pećnice ili rešetke, ili zagorelih lonaca i tiganja. Deterdžent može da podnese čak i tvrdoglavu, osušenu hranu i ostatke masti. I što je najvažnije, nećete oštetiti ili ogrebati njegovu površinu. Nema više ribanja. Tečnost za pranje sudova u obliku smrznutih kockica leda je hit.

Kockice leda napravljene od tečnosti za pranje posuđa pogodne su i za uklanjanje masnih mrlja sa odeće ili presvlake. Možete ih koristiti i za čišćenje tepiha ili veoma prljavog poda. Takođe će se brzo i efikasno otarasiti nalepnica sa raznih površina.

@fabulosa_cleaning

Frozen washing up liquid hack that leaves oven racks sparkling & lemony fresh. PERFECT to leave in pans, oven dishes & sinks for extra soaking too! Who’s trying this? 🍋 #fabulosa_cleaning #fabulosacleaning #fabulosa #fyp #cleaning #cleaninghacks #cleaningtiktok #clean #cleantok #home #hacks #cleaningtips

♬ 2step – Ed Sheeran

I to nije sve. Ne znaju svi da smrznuta tečnost za pranje veša održava temperaturu duže od obične vode. To znači da se od njega može napraviti hladnjak za torbu za piknik ili oblog za bolna mesta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.