U trendu

Naprskajte jedan neočekivani proizvod na masna vrata šporeta i gledajte čudo: Zablistaće kao nova

Kada isprobate ove trikove, biće vam žao što ih ranije niste znali

Naime, kraljica organizacije Mila Šantel podelila je šest jednostavnih kućnih trikova za koje kaže da joj olakšavaju čišćenje i održavanje kuće.

1. Visoke površine obložite starim novinama

Visoke površine poput gornjih delova ormara i visećih elemenata u kuhinji obložite starim novinama. Ovo pomaže u skupljanju prašine, a umesto da se svake sedmice penjete sa krpom u rukama i brišete te površine novine ćete jednostavno pokupiti, baciti i zameniti drugim.

2. Sipajte bebi ulje u čistu sudoperu

Šantel je objasnila da čišćenje lavaboa i sudopere uvek završava nanošenjem sloja dečjeg ulja.

,,Ovo pomaže u tome da kapljice ne ostaju na površini sudopere i tu se suše, a površina će duže zadržati sjaj i blistavost“, poručuje Mila.

3. Pena za brijanje kao sredstvo za čišćenje ogledala

Pena za brijanje postala je popularan proizvod koji se koristi u domaćinstvu, a na nju se mnogi oslanjaju kad je reč o čišćenju vrata i pločica u tuš kabini. Mila kaže da pena za brijanje takođe čini čuda na ogledalima u kupatilu.

,,Na ogledalo nanesite veću količinu pene za brijanje, ostavite da deluje 10 minuta i potom nežno očistite krpom od mikrofibera. Kada ovako čistite ogledala, pena će učiniti da ogledalo duže ostane čisto i da ne magli“, otkriva Mila.

4. Kombinacija za čišćenje tuša i kabine

Belo sirće, tečnost za sudove i ulje čajevca u kombinaciji su najbolje penušavo sredstvo za čišćenje tuša i kupatila. Idealna razmera za ovo domaće sredstvo za čišćenje je da pomešate jednu šolju toplog belog sirćeta sa dve kašike tečnosti za sudove i četiri kapi ulja čajevca. Sipajte sve u bocu sa raspršivačem, pa time poprskajte tuš kabinu. Posle desetak minuta samo isperite toplom vodom.

,,Belo sirće je prirodni eliminator mirisa i sredstvo za uklanjanje mrlja, tečnost za sudove skida prljavštinu, a ulje čajevca prirodan je način za uništavanje buđi“, rekla je Šantel.

5. Uklonite neprijatne mirise u kantama uljem čajevca

Da biste se rešili neprijatnih mirisa koji dolaze iz kante za smeće, Mila Šantel savetuje da jednostavno dodate nekoliko kapi esencijalnog ulja na pamučnu vatu i ubacite je ispod umetka u kantu za smeće.

6. Rernu čistite penom za brijanje

Na kraju, Mila takođe preporučuje penu za brijanje kao odličnu za čišćenje vrata rerne.

,,Naprskajte vrata rerne i pustite da odstoji 10 minuta pre nego što ih očistite magičnom krpom“, savetuje Mila.

Stotine hiljada ljudi koji su videli njene savete za čišćenje zahvalni su što ih je podelila. Rekli su da će sigurno isprobati njene trikove, piše Aska.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar