U trendu

Natopila je parče pamuka ovim uljem i stavila u usisivač, rezultat je sjajan!

Običan usivač ima neke “dodatne” funkcije, odnosno može se koristiti u svrhe koje vam nikada ne bi pale na pamet! Saznajte za šta je sve “sposoban” vaš kućni aparat. Jedna domaćica je otkrila kako pravi “domaći” osveživač vazduha, a mi vam donosimo još par trikova sa usisivačem.

Osveživač vazduha

Stavite pamučni jastučić ili komad pamuka unutar usisivača. Prethodno jastuče ili krpu poprskajte parfemom ili aromatičnim uljem. Uključite usisivač i usisivajte kao i do sada, osetićete kako se kućom širi prijatan miris.

Kućni “pretraživač”

Često u kući nestaju male stvari, na primer, minđuša, novčić ili igla. Da biste na usisivaču uključili opciju “pretraživača”, potrebno je da uklonite dodatak za usisavanje sa creva i na cev pričvrstite mali komad najlona ili gaze. Vežite ga za cev što je moguće čvršće. Zatim, uključite usisivač i prelazite crevom sa gazom ili najlonom po podu. Najverovatnije ćete vrlo brzo videti nestali predmet kako se “prilepio” za najlon ili gazu.

Čistač dušeka

Zbog svoje veličine, dušek ne može da se pere u mašini za veš. Oko čišćenja i pranja može da vam pomogne usisivač. Pospite dušek sodom bikarbonom, a pa malo utrljajte sve blago vlažnom krpom. Ostavite da odstoji pola sata. Zatim dobro usisajte. Ne samo da ćete oprati dušek, već ćete ga i dezinfikovati u uništiti bacile i bakterije na njemu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar