U trendu

Ne čistite sirćetom zbog mirisa? Ovo definitivno rešava taj problem

Čišćenje cele kuće sirćetom nije ništa neobično, a efikasnost ove namirnice kada se radi o održavanju higijene doma, poznata je svim iskusnim domaćicama.

Ipak, mnogi ljudi izbegavaju da brišu podove ili čiste kuhinjske elemente sirćetom, zbog njegovog prejakog mirisa. Kako biste prikrili ovaj jak miris i ujedno domu dali svežinu, predlažemo da iskoristite aromatično bilje i voće za čišćenje.

Kore od citrusa i začinsko bilje, poput ruzmarina, ali i iglice bora, kada se stave u sirće, stvaraju mirišljavo sredstvo za čišćenje koje osvežava prostor i prikriva kiselkast miris sirćeta, tako da ćete ovu fantastičnu namirnicu moći i dalje da koristite u higijenske svrhe.

Potrebno vam je samo nekoliko tegli. U svaku od njih, stavite različit sastojak koji treba da da miris (u jednu stavite limun, u drugu ruzmarin…). Nalijte sirće, dobro zatvorite tegle i ostavite ih da odstoje 24 sata.

Sutradan ih procedite kroz levak i cediljku, pa vratite tečnost u teglu. Vaše aromatizovano sirće je spremno za korišćenje, i jednako efikasno je kao i pre.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.