U trendu

Ne koristi se samo za veš: Trikovi sa omekšivačem rešavaju vas muka

Zapanjiće vas ovi trikovi

Popularna britanska influenserka Mrs. Hinch pokazala je svojim brojnim fanovima kako ona s omekšivačem pere i kuhinjsku sudoperu, koja nakon toga blista i miriše na tek oprano rublje

Sudoperu prvo zapuši i u nju ulije dva puna čepa omiljenog omekšivača, pa doda proključalu vodu.

– Omekšivač ostavite da deluje četiri sata, pustite vodu iz sudopere i sunđerom očistite ako je ostalo prljavštine – savetuje Mrs. Hinch.

Pranje prašnjavih radijatora

Jedna je žena na TikToku pokazala kako prašnjave radijatore pere sunđerom, vrućom vodom i omekšivačem.

– Omekšivač za veš na starom i prašnjavom radijatoru: sada izgleda kao nov i sjajno miriše – podelila je.

Brisanje prašine

Trik kako s omekšivačem sprečava da se prašina sakuplja na lajsnama vrata. – Sipajte malo omekšivača na krpu i prebrišite, omekšivač će sprečiti da se opet brzo skupi prašina – kaže ona.

Osvežavanje WC-a

Mnoge su žene na društvenim mrežama pokazale kako, nakon što WC školju dobro operu, direktno u kotlić sipaju omekšivač kako bi kupatilo zamirisalo pri svakom puštanju vode.

Čišćenje tepiha

Ako želite otkriti koliko prljavštine ima na tepihu ispred ulaznih vrata ili onom u kupatilu, operite ga u kadi s vodom i omekšivačem, savetuju ljubitelji čišćenja. Za najbolji efekat preporučuju pranje tepiha u penušavoj kupki, a zatim dodavanje malo omekšivača kojeg ostave da deluje 30-ak minuta pre ispiranja.

Pranje ulaznih vrata

Ako je dobar za čišćenje radijatora, zašto ne bi bio i za vrata – piše jedna Instagram korisnica, a s malo tople vode, omekšivačem i sunđerom, ona izgledaju kao nova. Takođe jedna TikTok korisnica, podelila je kako u difuzer sa trskom dodaje omekšivač i vodu, a onda vrati već korišćene štapiće trske.

– Miriše neverovatno, bolje nego pre – napisala je.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.