U trendu

Ne morate da zovete molere: Otkrivamo kako najlakše da očistite i osvežite svoje zidove

Molerski radovi nisu nimalo jeftini, a osim toga, majstore je sve teže naći i rezervisati za neki posao. Ukoliko niste uspeli da na vreme angažujete majstora, postoji način da na vrlo jednostavan i brz način osvežite zidove u svom domu. Ali, vrlo je važno da pre početka ovog procesa površinu zidova očistite suvim krpama i usisivačem.

Dakle, kada se na zidu pojavi neočekivana mrlja, potrebno je napraviti domaću smesu koja može ukloniti prljavštinu sa zidova, a pravi se od amonijaka, alkoholnog sirćeta i malo sode bikarbone.

Pomešajte ove sastojke u posudi pa u tom rastvoru nakvasite sunđer ili čistu krpu kojom ćete obrisati zidove od poda do plafona.

Zatim po očišćenom delu zida pređite krpom umočenom u čistu vodu. Na kraju sve dobro osušite suvom krpom, a nakon krpe dodatno možete koristiti fen za kosu, prenosi Jutarnji list.

Međutim, važno je ispitati kako vaš zid i gips reaguju na ovu mešavinu pre nego što počnete s njom. To ćete uraditi tako što ćete isprobate sredstvo za čišćenje domaće izrade na delu zida koji se inače ne vidi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar