U trendu

Neće vam doneti ništa dobro: Ovih 6 stvari nikako ne treba da držite ispod kreveta

Feng šui je kinesko učenje čiji je cilj stvaranje sigurnosti i harmonije. Ta drevna kineska veština bavi se uređenjem prostora i življenja u skladu s okruženjem u kojem obitavamo, na način da privučemo pozitivnu životnu silu či u svoje domove i svoj život kako bismo obezbedili sreću celoj porodici.

Fokus je na životnoj energiji (či), koju pokreću feng (vetar) i šui (voda). Takođe se radi o činjenici da energije mogu slobodno da se kreću, što bi trebalo pozitivno da utiče na raspoloženje te, na kraju, na ceo život.

Otkrivamo šta bi trebalo da uzmete u obzir prilikom uređenja prostorije prema feng šuiju, ali i šta bi odmah trebalo da izbacite iz iz spavaće sobe, tačnije – pomerite ako se te stvari nalaze ispod kreveta, kako biste mogli mirno da spavate.

1. Stvari koje vraćaju loše uspomene

To mogu da budu stare fotografije, suveniri ili memorabilije, na primer. Negativne emocije povezane s ovim “sećanjima” ometaju energiju i imaju negativan uticaj.

2. Slomljeni predmeti

Isto se odnosi i na slomljene ili oštećene stvari od kojih jednostavno niste mogli (ili niste hteli) da se rastanete. Ili još čekaju da ih, jednog dana, popravite. Činjenica da su predmeti oštećeni navodno obezbeđuje oštećenje njihovih energija i sabotira vašu sreću.

3. Pokloni iz starih veza

Bilo da je reč o prekinutoj ljubavnoj vezi ili prijateljstvu koje se završilo: prema feng šuiju, fotografije, pokloni i uspomene iz starih veza, ako se drže ispod kreveta, mogu da dovedu do neravnoteže u trenutnoj vezi.

4. Stara ili prljava odeća

Stara, pocepana, pa čak i prljava odeća nema šta da radi ispod kreveta. Naime, prljav veš ometa protok pozitivne energije.

5. Stari i polomljeni aparati

Tehničke naprave koje su odavno zastarele ili su polomljene, nemaju mesta pod našim krevetom. Metalni aparati naročito skupljaju negativnu energiju pa tako mogu da izazovu strahove i brige.

6. Uvele biljke

Uvele, mrtve biljke, znače mrtvu energiju. Umesto da se brinu za živahnost i lep miris, uvele biljke u feng šuiju znače bolest, piše miss7.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar