U trendu

Nećete moći da poverujete kako je lako očistiti zagorelo dno tiganja: Sve potrebno već imate u kuhinji

Za one od nas koji provode mnogo vremena u kuhinji, praćenje čišćenja može postati prilično teško. Srećom, postoji mnogo saveta za čišćenje kuhinje koji će vam olakšati taj posao, kao što je trik za čišćenje stakla na vratima rerne ili masnih vrata ormarića! Ali šta je sa tim tvrdokornim mrljama na našim omiljenim šerpama i tiganjima?

Ne brinite, kao i svaki drugi problem na svetu (ili bar tako izgleda), TikTok ima rešenje za to! Pokazaćemo vam kako da očistite spoljašnje dno pregorelog tiganja i učinite ga potpuno sjajnim pa će na kraju izgledati kao nov.

Kako očistiti dno tiganja

Iako smo već otkrili kako da očistite unutrašnjost zagorelog lonca (ključala voda i tableta za mašinsko za pranje sudova), šta je sa prljavim ugljenisanim dnom koji se nalazi ispod našeg omiljenog kuhinjskog posuđa? Iako možda verujete da ste probali sve, imamo još jedno rešenje za vas. Sve što vam je potrebno već verovatno imate u kuhinji, a to su so, soda bikarbona, sirće, deterdžent za pranje posuđa, žica/sunđer i ubrus.

Korak 1: Grubo

Preokrenite posudu naopako i pređite s malo čelične žice preko izgorelog dna.

Korak 2: Dodajte so i sodu bikarbonu

Pospite so u tankom sloju na dno. Uradite isto sa nekoliko prstohvata sode bikarbone.

Korak 3: Prelijte deterdžentom

Sve poprskajte deterdžentom za suđe (dovoljno da se rasporedi po dnu) i istrljajte čeličnom živom da se sve sjedini.

Korak 4: Ostavite da odstoji

Položite papirne ubruse na celo dno, potpuno ih prelijte alkoholnim sirćetom i ostavite da odstoji nekoliko minuta dok smesa radi svoju magiju.

Korak 5: Otkrijte čisto dno posude

Uklonite papirne ubruse, obrišite prljavštinu i voila! Dno je potpuno čisto i sjajno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.