U trendu

Nećete verovati koliko je jednostavno: Kako očistiti prljavštinu između duplih stakala na rerni

Jedna domaćica je otkrila neobičan trik za čišćenje dvostrukog stakla na rerni koji sigurno niste znali do sada.

Žena iz Australije koja je vlasnica TikTok profila @cleanlikeapro otkrila je da godinama nije mogla da ukloni sve nečistoće s duplih staklenih vrata na rerni i da joj je to predstavljalo najteži kućni posao.

Iako je pokušavala da uz pomoć deterdženta i raznih sredstava izriba stakla sa svih strana, pojedini delovi su bili teško dostupni, a prljavština se stalno taložila. Međutim, njen suprug joj je pokazao da postoji genijalno rešenje koje olakšava čišćenje rerne i omogućava vam da pristupite celoj površini bez problema: dovoljno je samo da uklonite staklo iz okvira.

@cleanlikeapro

Most oven doors you can remove and clean between the glass. This video shows you how #ovencleaning #cleaninghack #cleaningtiktok #foryoupage

♬ FEEL THE GROOVE – Queens Road, Fabian Graetz

Iako bi ste pomislili da za uklanjanje stakla zahteva posebno umeće ili upotrebu alata, video prikazuje da je ova tehnika toliko jednostavna – dovoljno je samo skinuti gornji deo okvira i nežno izvući staklo.

Sada možete celo staklo lako prebaciti u sudoperu ili kadu i dobro ga istrljati. Kada završite s čišćenjem, vratite ga nazad u okvir i dobro ga pričvrstite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.