U trendu

Nema potrebe da je bacate: Evo kako da očistite kantu za smeće i rešite se smrada

Često odugovlačimo s temeljnim čišćenjem kante za smeće, ali kad počnu da se šire neprijatni mirisi, čak i nakon što ste je tek ispraznili, znajte da je vreme da se suočite s tim kućnim zadatkom. Evo nekoliko načina kako da očistite kantu za smeće kako biste uklonili te neugodne mirise, kako prenosi „Metro“.

Talog kafe

Kafa je veoma efikasna u čišćenju masnoća. Jednostavno stavite dve kašičice taloga kafe na mokru krpu i time očistite kantu. Talog kafe takođe možete upotrebiti za uklanjanje neprijatnih mirisa tako što ćete ga posuti po dnu kante pre stavljanja kese.

Soda bikarbona

Jednostavan način da sprečite neugodne mirise je da pospete sodu bikarbonu po dnu i ostavite je tamo dok punite kantu. Kad ispraznite kantu, ne zaboravite da ponovo pospete sodu bikarbonu po dnu.

Limun

Kako kanta ne bi širila neprijatne mirise, pomoći će vam polovina limuna. Prvo što treba da uradite jeste da na dno stavite sodu bikarbonu te je ostavite da deluje 10 minuta pa ispraznite. Zatim unutrašnjost kante oribajte polovinom limuna pre nego što stavite kesicu.

Alkoholno sirće

Ovo je savršen način za dodavanje sjaja vašoj kanti. Napravite rastvor u jednakoj razmeri vode i sirćeta u boci s raspršivačem, poprskajte posudu i sunđerom za posuđe istrljajte unutrašnju i spoljnu stranu kante.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar