U trendu

Neuništive fleke u WC šolji brzo i lako skida jedan proizvod iz kuhinje

Ukoliko vam je potrebno sredstvo za čišćenje bilo čega, treba da posetite neku društvenu mrežu, one postaju riznice saveta.

Tako je Loren, majka iz Australije i članica jedne Facebook grupe, podelila super trik za čišćenje toaleta – pogotovo za sve one koji izbegavaju da koriste jake hemikalije.

Kako je pokazala na svom primeru, uporne mrlje iz WC-šolje mogu se očistiti uz pomoć samo jednog proizvoda koji se inače koristi za pečenje, a ujedno je i jako jeftin – limunska kiselina, prenosi Daily Mail.

“Mrzim da čistim toalet. Dve posude (oko 25 g) limunske kiseline ostavljene u toaletu devet sati rešiće celu stvar. Najteži deo procesa je paziti da ukućani ne koriste toalet u tih devet sati. Htela sam koristiti sredstvo za čišćenje, ali ovo je jeftinije”, napisala je Lauren u svojoj objavi.

Neki su bili oduševljeni otkrićem, a neki su pisali u komentare da već godinama praktikuju čišćenje ovim sastojkom.

“Takođe je koristim za toalet, ali i za zajedničko čišćenje s decom jer nema hemikalija”,  komentairisala je jedna majka, a druga se nadovezala: Limuntus je najbolji! Odličan za toalete.

Recept za smesu koju takođe možete da isprobate za uklanjanje ružnih fleka u WC-šolji je i sledeća:

1 kašika sode bikarbone

1 kesica limuntusa

1 kašika deterdženta za sudove

1 l vode

Sve sastojke pomešajte u posudi i sipajte u raspršivač. Naprskajte zaprljana mesta i ostavite da odstoji bar dva sata, najbolje peko noći.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar