Neverovatan trik sa aluminijumskom folijom koji će učiniti da vaš pribor za jelo zablista

Verovatno mislite da znate sve o pravilnom korišćenju mašine za pranje sudova. Međutim, da li ste ikada razmišljali o tome da svojoj mašini dodate aluminijumsku foliju? Da, dobro ste pročitali! Najnoviji TikTok trend koji je pokrenula korisnica @carolina.mccauley će vam otvoriti oči i potpuno promeniti vašu rutinu pranja posuđa.

@carolina.mccauley

🍴 This dishwasher hack will leave your silverware sparkling ✨ #kitchenhacks #homehacks #dailyhacks #cleaningmotivation #hometips

♬ 1 step forward, 3 steps back – Olivia Rodrigo

Mašine za pranje sudova bi trebalo da nam olakšaju život, ali se ponekad čini da su tvrdoglavije od naše mačke koja ne želi da izađe iz stana. Posebno je problematičan pribor za jelo, koji i nakon nekoliko ciklusa pranja ostaje pun mrlja i fleka. Ali možda vam ne treba nova mašina, samo aluminijumska folija. Tako je, folija koju obično koristite za umotavanje ostataka večere mogla bi da reši vaše dosadne probleme sa priborom za jelo.

Sledeći put kada budete punili mašinu za pranje sudova, pokušajte ovo: uzmite komad aluminijumske folije, zgužvajte ga u kuglu i bacite u korpu za pribor za jelo. Zatim pokrenite ciklus čišćenja kao i obično. I tu dolazi magija – bez obzira koliko vaša ideja izgleda ludo, ona funkcioniše!

Aluminijumska folija nije uključena u mehaničko čišćenje pribora. Umesto toga, pokreće hemijsku reakciju koju bi čak i neki ludi naučnik rado koristio u svojoj laboratoriji. Hemikalije u foliji reaguju sa hemikalijama u deterdžentu za pranje sudova. Ovaj proces oksidacije uzrokuje da se srebro upije u vodu i deterdžent, čineći da srebrni pribor sija kao nov.

Dakle, pre nego što odustanete od svoje mašine za pranje sudova i naručite novu, isprobajte ovaj jednostavan trik sa aluminijumskom folijom. Možda ćete biti iznenađeni rezultatima i uštedite nekoliko evra koje možete potrošiti na nešto zanimljivije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.