U trendu

Neverovatan trik za blistavu belinu veša, stavite samo 1 kašiku ovog začina u mašinu i posmatrajte čudo

Novi džemper, majica ili grudnjak blistaju u najčistijoj beloj boji, ali već nakon nekoliko pranja ta boja postane žuta ili siva.

Ako ovu odeću perete zajedno s obojenim komadima, može čak u potpunosti da promeni boju. Ali zahvaljujući ovom triku odeća će ponovno zablistati belinom.

U tome bi zapravo trebalo da pomogne namirnica koja nema mnogo veze s belom bojom u klasičnom smislu. Biber je crven, smeđ ili crn, u zavisnosti od sorte. Ni beli biber ne odgovara klasično čistoj boji. Ipak, začin bi trebalo da pomogne u čišćenju požutele odeće, peškira ili posteljine.

Da biste to uradili, veš bele boje morate staviti u mašinu bez ikakvih komada drugačije boje. Nakon toga se kašičica bibera pospe direktno u bubanj. Na primer, crni biber koji je malo krupnije samleven.

Biber bi trebalo da deluje poput abraziva u mašini za pranje veša i na taj način će ukloniti druge obojene čestice s odeće. Ali, da bi talog nestao s veša, samo biber nije dovoljan. Sasvim normalno, potrošači moraju da napune odeljak odgovarajućim deterdžentom.

(jutarnji.hr)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar