U trendu

Neverovatan trik za turbo-brzi internet: Potreban je samo ovaj sastojak iz kuhinje

U današnjem svetu, jedna od najfrustrirajućih situacija može biti spor internet. Ali, da li ste ikada čuli za jednostavan trik koji će rešiti vaše probleme s Wi-Fi signalom – a sastojak je nešto što većina nas ima u svojoj kuhinji? Čini se da je taj trik – aluminijumska folija.

Wi-Fi signali koje emituje ruter dolaze iz njegove antene, koja uspostavlja vezu s vašim uređajima kao što su pametni telefoni, računari i druga mrežno povezana elektronika. Da bi pokrio svaki kutak vašeg doma, ti signali se šire poput radio ili svetlosnih talasa.

Nažalost, ta široka pokrivenost može rezultirati slabljenjem signala i usporavanjem interneta. Antena rutera često šalje signale tamo gdje nisu potrebni, a može dovesti i do „mrtvih zona“ u nekim dielovima vašeg doma gde signali ne mogu doseći ili su blokirani preprekama poput zidova ili podova.

Ali postavljanjem aluminijumske folije oko rutera, možete fino podešavati putanju Wi-Fi signala. Reflektujuća površina folije usmjerava zrake koji dolaze iz antene na željeno mesto, poboljšavajući tako kvalitet signala i smanjujući mrtve zone.

Ovaj jednostavan trik može vam poboljšati performanse Wi-Fi mreže.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.