U trendu

Nije limun, a ni sirće: Ova tečnost idealno pere prozore

Čišćenje prozora je posao koji, koliko god nam se ne dopadao, povremeno moramo da obavimo. A kada se priča o čišćenju, onda je tu obavezno i priča o sredstvima kojima se to radi. Kao jedno od najefikasnijih, najčešće se spominje alkoholno sirće.

Međutim, na društvenim mrežama se, sve češće, kao efikasno sredstvo pominje i crni čaj. Bat ako tvrdi gospođa Hinč, koja je autoritet u ovoj oblasti, bar što se Evrope tiče.

Kako onao objašnjava, za efikasnost crnog čaja zaslužan je njegov sastav, odnosno taninska kiselina koja može da „razbije“ i najtvrdokornije naslage masnoće i prljavštine. Mnoga sredstva ih samo razmažu po staklu prozora, ali to nije slučaj i sa crnim čajem.

“Ne treba vam ni sunđer, ni krpa, jer je sa čajem najbolje čistiti novinama, a nakon što ih očistite, prozore samo isperite vrućom vodom,” savetuju pratioci gospođe Hinč koji su sastavili i temeljian vodič za čišćenje prozora, korak po korak. Čaj ne bi trebao da bude vreo, već blago ohlađen. Pre nego što počenete sa pranjem, ne zaboravite sa skinete prašinu sa prozora i ramova.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar