U trendu

Nije samo za ishranu: Limun čini čuda po kući, od kuhinje do kupatila

Kiselost limuna i svež miris mogu da učine čuda po kući, od kuhinje do kupatila. Da biste izvukli maksimum iz svakog limuna, stavite nerezani limun na radnu površinu i okrenite ga da malo omekša.

Poliranje

Da biste posvetlili aluminijumske tiganje, isecite limun na pola i protrljajte presečenom stranom preko unutrašnje i spoljašnje strane tiganja. Ne ispirajte već obrišite mekom krpom.

Koru iskoristite za poliranje hromiranih slavina i ormarića. Istrljajte koru preko metala, isperite hladnom vodom i osušite mekom krpom.

Uklanjanje kamenca

Naslage minerala iz vode mogu da začepe aparate za kaf, pa čak i učiniti da vaša pića imaju neobičan ukus. Očistite minerale svakog meseca dodavanjem pola šolje limunovog soka u uređaj zajedno sa malo ključale vode. Pokrenite kompletan ciklus kuvanja, a zatim još jedan sa običnom vodom.

Uklonite mrlje sa posuđa i kontejnera za skladištenje

Neke namirnice mogu da ostave mrlje na plastičnom posuđu. Da biste uklonili mrlje, napunite veliku posudu kipućom vodom. Iscedite sok od dva ili tri limuna i ubacite koru, dodajte posuđe i potopite tri do četiri sata.

Uklonite žute mrlje

Neki antiperspiranti stvaraju žute mrlje na beloj odeći. Da biste uklonili mrlje, pomešajte jedan deo sode bikarbone, limunov sok i vode. Koristite četku sa mekom dlakom da utrljate rastvor na mrlje i ostavite mešavinu da odstoji najmanje 30 minuta, zatim isperite, prenosi Espreso.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)