U trendu

Nije samo za odeću: Deterdžentom za veš sjajno ćete očistiti i ovih devet stvari

Ovaj proizvod je svestrano i snažno sredstvo za čišćenje koje se može koristiti van kupatila…

Formulisan sa enzimima i surfaktantima, deterdžent za veš je svestrano sredstvo za čišćenje koje je korisno za neke sitne poslove, uključujući pranje sudova i rastvaranje začepljenja.

Pre nego što počnete, treba zapamtiti jednu stvar u vezi sa ovim savetima. Najbolje ih je smatrati hitnim rešenjima. Deterdžent za veš nije uvek najbolji izbor za poslove čišćenja jer je formulisan posebno za odeću i druge tekstile i namenjen je za upotrebu u mašini za pranje veša ili ručnom pranju. Međutim, ponekad može biti od koristi za neke druge potrebe čišćenja.

1) Tepih i mebl

Da li je vaš mališan ponovo pomislio da je pravi Pikaso i ostavio tragove olovke po celom vašem kauču ili tepihu? Tečni deterdžent za veš može pomoći! Razblažite jednu kašičicu tečnog deterdženta za veš u maloj posudi sa vodom, umočite krpu u rastvor i izribajte mrlje. Zatim isperite krpu i dobro pređite preko površine da biste uklonili ostatke deterdženta kako ne bi oksidisala i potamnila tokom vremena. Ova metoda radi na uobičajenim mrljama, od prosute hrane i pića do bojica i nereda koji ostaje za kućnim ljubimcima.

2) Spoljni nameštaj

Sve vrste nameštaja na otvorenom, od plastike preko drveta do tkanine, mogu se čistiti razblaženim deterdžentom za veš. Umočite krpu ili četkicu u rastvor deterdženta i koristite je za uklanjanje prljavštine, polena i buđi sa stolica, stolova i suncobrana na otvorenom. Nakon čišćenja dobro isperite spoljni nameštaj i ostavite da se dobro osuši na suncu.

3) Beton i druge spoljne površine

Koristite koncentrovani tečni deterdžent za pranje veša da uklonite mrlje od ulja sa prilaza, garaža ili drugih spoljašnjih površina. Sipajte malu količinu tečnog deterdženta za veš direktno na mrlju i istrljajte to područje četkom sa čvrstim vlaknima. Ostavite deterdžent da odstoji 15 do 20 minuta, a zatim isperite područje vodom. Razređeni tečni deterdžent za veš se takođe može koristiti za temeljno čišćenje spoljašnjih površina.

4) Dečije igračke

Potopite dečije igračke od tvrde plastike u rastvor deterdženta za pranje veša razblaženog u toploj vodi da biste uklonili klice i bakterije. Istim rastvorom se mogu očistiti i mekane dečije igračke, kao što su lutke ili plišane životinje; umesto da ih potopite, umočite meku krpu u razblaženi deterdžent i nežno ih oribajte, prenosi BHG.

5) Kade

Sastojci deterdženta za veš formulisani za uklanjanje biološke prljavštine poput znoja ili mrtve kože takođe čine efikasno sredstvo za čišćenje kade. Razblažite deterdžent za veš u vodi da biste napravili sredstvo za čišćenje kade koje će brzo i efikasno razbiti sapunski šljam, koji je mešavina sapuna i bioloških elemenata poput sebuma i mrtve kože.

6) Začepljenja i odvodi

Začepljenja i spori odvodi mogu se navlažiti kombinacijom deterdženta za veš i veoma tople vode. Da biste rešili spori odvod, sipajte četvrtinu šolje tečnog deterdženta za veš u odvod. Sačekajte 15 do 20 minuta, a zatim pažljivo sipajte veoma toplu vodu (po mogućnosti ključnu) u odvod da biste uklonili naslage i začepljenja.

Da biste otčepili WC šolju, sipajte pola šolje tečnog deterdženta ili deterdženta u prahu u posudu i ostavite da odstoji 15 do 20 minuta. Zatim pažljivo sipajte ključalu vodu u posudu i isperite začepljeni toalet da biste očistili začepljenje.

7) Posuđe

Ponestaje vam deterdženta za suđe dok je sudopera puna šerpi i tiganja? Kao poslednje sredstvo, deterdžent za veš može zameniti tečnost za pranje sudova. Tečni deterdžent za veš je bolja opcija od praha za ovu upotrebu. Samo zapamtite da je većina tečnih deterdženata za pranje veša koncentrisanija od deterdženata za sudove i koristite vrlo malu količinu da biste izbegli potrebu za prekomernim ispiranjem.

8) Ruke

Kao i kod tečnosti za pranje sudova, tečni deterdžent za veš može zameniti sapun za ruke ako je potrebno. Deterdžent za veš je posebno efikasan u uklanjanju tvrdokornih mrlja sa ruku, kao što su motorno ulje ili boja.

9) Mrlje

Tehnički, ovo je upotreba deterdženta za pranje veša koja uključuje odeću, ali to je zgodan savet koji treba imati na umu. Tečni deterdžent za veš je odlična zamena za proizvode za prethodno tretiranje mrlja. Da biste koristili tečni deterdžent za pranje veša za prethodno tretiranje mrlja, utrljajte malu količinu direktno na mrlju pre pranja. Ostavite 10 do 15 minuta da deterdžent prodre u mrlju, a zatim operite predmet kao i obično.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar