U trendu

Nije samo za pranje ruku: 6 neočekivanih ideja da iskoristite SAPUN

Da li ste znali da kućni ljubimci baš i nisu ljubitelji sapuna?

Ruke, logično, peremo sapunom.

I da, sapun jeste odlično dezinfekciono sredstvo.

Međutim, njegova namena ne mora tu da se završi.

Kada budete pročitali čemu sve može da posluži, verujemo da ćete sapun početi da kupujete i za kućne poslove.

Evo nekoliko pametnih načina da sapun iskoristite u kući:

Olakšajte otvaranje i zatvaranje fioka

Ukoliko se neke od fioka malo teže otvaraju, utrljajte komad sapuna na njihove stranice i donje šine da biste ih prepravili. To posebno dobro funkcioniše sa drvenim fiokama i nameštajem.

Odbijte kućne ljubimce od žvakanja nameštaja
Kako se ispostavilo, kućni ljubimci koji žvaću ili grizu nameštaj ne vole ukus sapuna. Kako biste sprečili da unište sve što mogu da dohvate, istrljajte ivice suvim sapunom. Iznerviraće se i preći će na nešto drugo.

Popravite bravu
Za brave koje se teško otključavaju, protrljajte ključ o komadić suvog sapuna, a zatim otključajte i ponovno zaključajte bravu nekoliko puta dok se ne otvori glatko.

Škripanje vrata
Ako imate stara vrata koja ispuštaju neprijatan zvuk škripanja, problem možete da rešite sapunom u kamenu. Samo pređite sapunom preko šarki i nekoliko puta otvorite pa zatvorite vrata, kako bi sapun ušao u mehanizam.

Sprečite magljenje ogledala
Iako ovo nije veliki problem, i dalje je naporno kada vam se ogledalo zamagli tokom tuširanja. Jednostavno, sapunom u kamenu lagano pređite preko vašeg ogledala, ne morate da pravite deblji sloj. Zatim mekanom, pamučnom krpom ili krpom od mikrovlakana ispolirajte vaše ogledalo.

Rešite se neprijatnih mirisa u ormaru

Sapun u kamenu u svojoj okolini ostavlja svoju aromu pa je odličan za rešavanje neprijatnih mirisa. U vaše ormare samo stavite jedan sapun u kamenu i on će rasterati sve neprijatne mirise.BONUS VIDEO:

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar