U trendu

Nikad više ne bacajte ove kesice: Oduševićete se koliko mogu da budu korisne

Da li i dalje bacate one male kese koje dolaze sa skoro svim proizvodima? Reći ćemo vam zašto bi to trebalo da prestanete da radite.

Svi smo imali silika gel u rukama. Ove male kese se obično nalaze u pakovanju odeće, torbi ili elektronskih predmeta koje smo upravo kupili. Oni pomažu u uklanjanju vlage. Većina ljudi baca ove male kese pravo u smeće, ali to ne bi trebalo da radite u budućnosti. Jer postoje neke stvari koje možete da uradite sa njima.

Ako vam se mobilni telefon pokvasi ili navlaži, samo ga stavite u posudu sa nekoliko paketića silika gela i ponovo će se osušiti.

Da biste sprečili da vaš alat zarđa, trebalo bi da držite nekoliko paketića silika gela u kutiji sa alatima. Isto važi i za vaš pribor za jelo. Stavite nekoliko kesa u fioku u kojoj držite pribor za jelo.

Takođe možete držati nekoliko torbi u torbi za teretanu. Upijaju vlagu iz sportske odeće, što bi trebalo da smanji neprijatne mirise.

Takođe uvek možete staviti nekoliko kesica u svoj orman kako biste uklonili bilo kakav miris iz odeće.

U idealnom slučaju, stare fotografije ili dokumenti ne bi trebalo da budu vlažni kako se na njima ne bi pojavila buđ. U tu svrhu stavite nekoliko kesica silike između fotografija ili dokumenata.

Mokre cipele i neprijatan miris? Pravi užas! Ovde možete staviti i nekoliko vrećica od silika gela da upijaju vlagu.

Takođe možete ukloniti vlagu iz kesa i ponovo ih koristiti iznova i iznova. Stavite ih u pleh, zagrejte rernu na oko 100 °C i ostavite 30 minuta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar