U trendu

Nikad više nećete gledati krompir na isti način! Ovo je trik koji potpuno menja igru

Kako zaustaviti klijanje krompira?

Krompir je neprikosnovena namirnica u mnogim kuhinjama, ne samo zbog svoje ekonomske isplativosti, već i zbog svoje kulinarske raznolikosti.

Bilo da je pire, pržen ili pečen, krompir može biti zvezda svakog obroka. Međutim, skladištenje može biti izazov.

Nije neuobičajeno da ljudi naiđu na proklijali krompir baš kad žele da naprave ukusno jelo, ali uz ovaj trik naših baka, možete zaboraviti na klijanje i kvarenje krompira.

Pogled na proklijale krompire u vašem domu može biti razočaravajuć, posebno kad ste planirali obrok. Proklijali krompir ima povećan nivo solanina – prirodnog jedinjenja namenjenog odbijanju štetočina, ali potencijalno štetnog ako se konzumira u velikim količinama.

To možete sprečiti. Ovaj jednostavan, ali efikasan metod bazira se na tradicionalnoj praksi korišćenja prirodnih elemenata za očuvanje svežine jabuka.

Možda se pitate zašto jabuke, ali one oslobađaju gas etilen, prirodni biljni hormon koji usporava proces sazrevanja i klijanja krompira. Čuvanje krompira u korpi sa nekoliko jabuka značajno produžava njihov rok trajanja.

Prvo, važno je da čuvate krompir na hladnom i suvom mestu, ali trik je da izbegavate frižider. Hladno i vlažno okruženje može ubrzati kvarenje, a ne sprečiti ga. Ako primetite da se formira nekoliko klica, jednostavno ih odrežite i koristite krompir. Međutim, veliko prisustvo klica može značiti da je vreme da ga bacite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.