U trendu

Nikada se ne bi setili: Sjajna caka kako da paradajz bude svež i do 10 dana!

Svi želimo da kupljeni paradajz bude što duže svež i sladak, bez obzira na to na koji način ga pripremate i uz koja jela. U svakom slučaju, paradajz je neizostavan deo srpske kuhinje.

Kako bismo njegovu svežinu zadržali što duže važan je način njegovog čuvanja.

Kako se čuva paradajz?

Ako paradajz još nije zreo, najbolje je da ga čuvate na nekoliko dana dok ne postane zreo, a onda ga pripremati. Zreli paradajz može da ostane svež u frižideru prilično dugo. Međutim, na društvenim mrežama se pojavio sjajan trik kako da što duže ostane svež.

Dakle, da biste produžili svežinu paradajz, dovoljno je da uklonite peteljku i da na njeno mesto stavite komadić selotejpa. Posle 10 dana, paradajz je izgledao potpuno isto kao i prvog dana. Da li je do lepljive trake ili do “plastičnosti” paradajza… niko ne zna, ali trik očigledno radi.

@kafoholicarke

Nakon deset dana u frižideru, paradajz je izgledao potpuno isto kao i prvog dana😳 Da li je do lepljive trake ili do “plastičnosti” paradajza… to će svima nama ostati misterija😂 #kafoholicarke #kakoda #viral #fyp #viraltiktok #howto #trik #homehacks

♬ original sound – Kafoholicarke

Takođe, bitno je naglasiti da paradajz možemo da čuvamo u frižideru, ali važno je da uzmemo u obzir zrelost paradajza. Hlađenje prekida proces zrenja. Ako stavite nezreli paradajz u frižider, ostaće takav. U slučaju da ste kupili prezreli paradajz, obavezno ga stavite u frižider da se uspori kvarenje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.