U trendu

Niste sigurni da li ste ugasili peglu ili šporet? Ne brinite, evo rešenja, neće vas više boleti glava

Psiholozi ovu vrstu zaboravnosti objašnjavaju preopterećenošću svakodnevnim poslom

Verovatno je veoma malo onih domaćica koje se nikada posle izlaska iz kuće nisu zapitale: „Da li sam isključila šporet? Šta uradih s peglom?“, pa se onda trkom u panici vraćaju da provere stanje uređaja i najčešće iz zatiču isključene.

Iako danas postoje različite mobilne aplikacije za podsećanje kao rešenje za ovaj problem mogu da vam posluže dva neobična trika.

Izgovarajte naglas šta radite

Kada, na primer, završite s peglanjem, u trenutku kad treba da isključite peglu, pogledajte direktno u utikač, u svoju ruku i dok povlačite kabl recite naglas „sada isključujem peglu“.

Psiholozi kažu da neće smetati ako se u tom trenutku uštinete za ruku ili udarite dlanom o dlan.

Fotografišite uređaje

Sa ovim trikom bićete još mirniji. Pre nego što izađete, uzmite telefon i fotografišite sve uređaje za koje se najčešće pitate da li ste ih ugasili. Neka se dobro vide brojke kako ne bi bilo zabune kada se negde na pola puta zapitate da li ste ih isključili.

Oni koji su ovo isprobali tvrde da se, otkako fotografišu uređaje, više ne zamaraju – možda zbog toga što je to sada deo nove rutine ili zato što je radnja dovoljno složena, pa mozak pamti kakva je bila slika pre odlaska.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar