U trendu

Nisu samo za čačkanje zuba nakon jela: 5 sjajnih načina na koji možete iskorititi čačkalice

Iako čačkalice koristimo najčešće za čišćenje zuba nakon obroka, one se mogu iskoristiti na raznorazne načine u domaćinstvu.

Tako se često koriste kod provere pečene kore: ako je čačkalica, kad je ubodete u biskvit, suva, znači da je kora pečena, a ako je vlažna vratite kalup ili pleh u rernu da se još malo peče. Na isti način možete saznati treba li vašoj biljci u saksiji vode: zabodete li čačkalicu u zemlju, ako je ona suva dodajte vode, ali ako je prekrivena zemljom znači da biljku još ne treba zalivati, prenosi Jutarnji list.

Jeste li znali da je svećice na torti lakše zapaliti čačkalicom nego šibicom jer spore gori? I da je odlična za ukrašavanje na proslavama, ako na njih selotejpom zalepite zastavice za kolače ili koktele? Ili da je uz nju lakše i brže zalepiti neke minijaturne delove na figuricama i raznim predmetima u kući?

Takođe, čačkalice se mogu koristiti i za čišćenje nekih teško dostupnih mesta, poput tastature računara, mobilnog telefona…

@cleanthatup

3 of my favorite cleaning hack vids here on TikTok. 🙂👍 #cleantok #cleaninghacks #cleanthatup #howto #satisfyingcleans #cleanfreak

♬ original sound – Clean That Up!

Korisnik TikToka pod nadimkom „Clean that up“ objavo je na svom profilu nekoliko vrlo jednostavnih, a efikasnih trikova za čišćenje u domu, a za neke od njih koristio je upravo čačkalice. Na primer, za čišćenje četke za kosu na kojoj se nakupila dlaka. U video pokazuje da četku treba namočiti u toplu vodu pomešanu sa šamponom, i ostaviti da se natapa sat vremena, a zatim se sa čačkalicom lagano izvlači sve nakupljene dlake. Nakon toga je potrebno isprati četku i ostaviti ju da se dobro osuši.

U istom video pokazuje kako očistiti i bežične slušalice. Nakon što je uz pomoć čačkalica uklonio prljavštinu s rubova slušalica, koristio je višekratne lepljive jastučiće koji se lako odlepljuju, a obično se koriste za pričvršćivanje laganih predmeta na zidove, vrata ili druge suve površine. Od njih je napravio kuglicu i nekoliko puta pritisnuo u slušalice kako bi se na njih zalepila preostala prljavština. Zatim je štapićem za uši nakvašenim u alkohol prebrisao slušalice.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar