U trendu

Obavezno obratite pažnju na ovo tokom čišćenja kuće: Prašina će nestajati kao rukom!

Kada je u pitanju čišćenje kuće, često se fokusiramo na očigledna mesta poput podova, kuhinjskih površina i toaleta, dok obavezno zaboravljamo da posvetimo pažnju na neka skrivenija mesta koja se lako prenebregnu.

Zidovi i lajsne, na primer, često skrivaju slojeve prašine koje možemo primetiti tek kada ih pažljivo pregledamo. Čišćenje ovih površina može se obaviti jednostavno, koristeći metlu ili sredstvo za uklanjanje prašine.

Ispod nameštaja je još jedno često zaboravljeno mesto. Dok redovno čistimo ispod kreveta ili komoda, retko ko izdvaja vreme da temeljno očisti dno nameštaja. Okretanje kreveta ili fotelje i čišćenje ovih skrivenih delova može biti od velike koristi prilikom čićenja kuće.

Biljke takođe mogu sakupiti prašinu na svojim listovima. Osim redovnog zalivanja, dobro je povremeno očistiti listove biljaka, što možete učiniti jednostavno stavljajući ih pod tuš ili brišući ih vlažnom krpom.

Obratite pažnju na fioke, police i kuhinjske elemente. Ovi delovi se lako zanemare, ali čišćenje prašine vlažnom krpom i redovno čišćenje sadržaja fioka može učiniti čuda za čistoću vašeg doma.

Kada je poslednji put ste očistili ventilatore ili usisivač i obratili pažnju na njih? Često zaboravljamo na ove uređaje koji mogu sakupiti puno prašine i prljavštine tokom vremena. Redovno i obavezno čišćenje ovih uređaja pomoći će vam da produžite njihovu efikasnost. Koristite vlažnu krpu za to.

Investiranje malo vremena i truda u čišćenje ovih kutaka vaše kuće može učiniti veliku razliku u osećaju svežine i čistoće.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.