Obavezno unesite ovu retku biljku u spavaću sobu i poboljšajte kvalitet sna

Ne morate da imate probleme s nesanicom, ali kod vrlo opterećenih ljudi, koji se tokom dana bave napornim poslom ili porodičnim obavezama, važno je da što brže utonu u san da bi uhvatili što više sati odmora i pripremili se za novi dan.

https://www.instagram.com/p/CZHKCG6MY66/

Ponekad je vrlo teško odmah zaspati, bez obzira na to koliko bili umorni, a ljudi posežu za raznim metodama da bi što pre postigli duboki san. Naime, postoje neki prirodni načini za postizanje umirujućih uslova u spavaćoj sobi, a jedan od njih je uzgajanje biljke koja ima retku sposobnost da deluje blagotvorno i navodno pomaže da se odmorite,  piše Njujork Post.

Šta je biljka zmija?

Biljka zmija ne samo da izgleda sjajno već bi vam mogla da poboljša život otpuštanjem kiseonika u spavaćoj sobi. Za razliku od drugih biljaka, noću oslobađa sav svoj kiseonik. Obilna zaliha kiseonika noću pomaže vam da bolje spavate i poboljšava raspoloženje i mentalnu budnost sledećeg dana.

Niži nivoi kiseonika mogu rezultirati glavoboljom odmah posle buđenja, a viši nivo podstiče mozak da ostane u dubljem i obnavljajućem snu, pokazuju studije. Stručnjaci kažu da biljka zmija ima čvrste listove, a najviše je ima širom Afrike, gde uspeva i u vrlo suvim uslovima.

Navikla je na mesta koja su toliko vruća da tokom dana drži sve svoje pore potpuno zatvorenima, tako da ne gubi vodu isparavanjem. Kada se temperatura snizi noću, njene pore se otvaraju, oslobađajući sav kiseonik.

Na svakih 150 grama biljke oslobađaju se 32 grama kiseonika, a poređenja radi – odrasla osoba potroši oko 550 litara kiseonika dnevno. Ne samo da ova biljka noću može da pruži okolinu bogatu kiseonikom već i uklanja štetne hemikalije iz vazduha, već se materije poput ksilena, trikloretilena, toluena, benzena i formaldehida filtriraju pomoću ove posebne biljke.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.