U trendu

Očistite ogledala kao profesionalac: Jedna sitnica daje blistav efekat

Domaćice uvek teže ka besprekornom i čistom domu, ali postoje trenuci kada ni alkohol ni sredstva za brisanje stakla ne daju željeni efekat

Ogledala, iako se često čine čistim, često zadrže mrlje koje su teške za uklanjanje. Ovaj komad nameštaja je posebno važan za dame, jer omogućava brz pregled pre nego što krenu negde. Ipak, tragovi na staklu mogu biti izazov za domaćice.

Stručnjak iz Invisible Glass je otkrio da postoji jednostavan i jeftin način da očistite ogledalo u samo nekoliko sekundi, bez upotrebe skupih sredstava za čišćenje.

Ponekad ni alkohol ni komercijalna sredstva za brisanje stakla ne daju zadovoljavajuće rezultate i često ostavljaju tragove čišćenja koji mogu biti dosadniji od samih mrlja na ogledalu.

Stručnjak savetuje domaćicama da se oslone na belo sirće iz kuhinje, koje može postići čuda na ogledalima. Koristite sredstvo za čišćenje stakla koje ne sadrži sapun, mirise ili boje, jer dodaci ostavljaju ostatke koji stvaraju mrlje. Stručnjak je napomenuo da destilovano belo sirće daje najbolje rezultate. Ono je bogatije kiselinom i ima bolje čišćenje.

Kako biste koristili belo sirće za čišćenje ogledala, dovoljno je staviti nekoliko kapi na krpu, idealno od mikrovlakana, i prebrisati prljavo mesto. Ne preterujte sa ribanjem i izbegavajte prelazak preko celog ogledala, kako biste postigli najbolje rezultate. Ako se suočavate sa tvrdokornim mrljama, možete ih tretirati sirćetom dok se ne uklone. Neophodno je izbegavati grubo trljanje površine.

Takođe, stručnjaci preporučuju korišćenje krpa od mikrovlakana za ovu svrhu, jer stare krpe i majice nisu namenjene za čišćenje stakla. U slučaju da nemate krpu od mikrovlakana, novine mogu biti korisne. Ovaj jednostavan trik sa belim sirćetom može vam pomoći da se rešite mrlja na ogledalu i da postignete besprekorno čiste površine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.