U trendu

Očistite ogledala ovim jeftinim sastojkom i zablistaće za tren oka

Ogledala često mogu biti jedna od onih mesta u kući koje je najteže očistiti jer što god koristite da bi ste se rešili mrlja – ostavlja tragove. Ali, jedan je stručnjak otkrio najbolji način za uklanjanje tragova nakon čišćenja ogledala. Najbolja stvar kod ovog rešenja je što je neverovatno jeftino, prenosi Mirror.

Mnogi su od nas isprobali različite proizvode za čišćenje prozora ili jaka sredstva za poliranje kako bi se rešili prljavštine na ogledalu, ali oni često nisu vrlo efikasni i ostavljaju tragove. Prema stručnjaku iz kompanije Invisible Glass, trebalo bi da se odreknete kupovnih proizvoda za čišćenje i umesto njih odabrati prirodne proizvode poput alkoholnog sirćeta.

‘Korišćenje sredstva za čišćenje stakla bez sapuna, mirisa ili boja daje najbolje rezultate jer ti aditivi zapravo ostavljaju za sobom ostatke koji uzrokuju mrlje. Dok bi sredstvo za čišćenje svetlih boja s mirisom limuna moglo izgledati lepo i mirisati sveže, ono taloži slojeve masti, ulja ili voska’, napomenuo je stručnjak.

Dodao je i da ti kontaminanti često mogu biti ti koji uzrokuju mrlje na staklu pa biste mogli da se nađete u začaranom krugu čišćenja ogledala kako biste se rešili mrlja koje nastaju zbog onoga čime ih čistite. Ipak, ključno je, objašnjava stručnjak, koristiti destilovano alkoholno sirće, a ne verziju s belim vinom.  Zbog većeg sadržaja kiseline destilovana verzija trebalo bi da rezultira boljim čišćenjem.

Za čišćenje prašnjavih staklenih površina takođe ne morate razređivati ​​kiseli rastvor. Jednostavno je, sipajte nekoliko kapi na čistu krpu od mikrovlakana i utrljajte na ogledalo kako bi se uklonile mrlje. Stručnjaci za čišćenje u Invisible Glassu rekli su: ‘Neki ljudi preporučuju korišćenje krpa ili stare majice, ali ti materijali nisu namenjeni za čišćenje’.

Ako nemate krpu od mikrovlakana i dosta vam je ostataka drugih materijala, umesto toga možete pokušati da upotrebite zgužvane novine, ali bi krpa od mikrovlakana mogla biti najefikasnija. Za tvrdokornije mrlje mesto tretirajte sirćetom umesto da prebrišete celu površinu više puta. Kada to radite, trebali bi izbegavati prejako trljanje, prenosi Večernji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar