Od ovoga ne može gore u dizajnu enterijera: Nije im mesto u vašem domu

U svetu dizajna enterijera, trendovi neprestano dolaze i odlaze poput talasa na obali. Neki od njih ostavljaju pečat koji svima privlači pažnju, dok drugi mogu izazvati grimase ili jednostavno izgubiti svoj sjaj.

Novo istraživanje sprovedeno od strane kompanije Sliding Door Wardrobe Company otkrilo je da većina britanskih domaćina planira renoviranje kuhinje tokom 2024. godine, prenosi b92.net.

Ali šta su točno dizajnerski trendovi koje treba izbegavati ako želite stvoriti prostor koji će odisati elegancijom i trajati kroz vreme? Na sreću, grupa stručnjaka za dizajn enterijera je tu da nam pruži odgovore.

1. Egzcentrične pruge: Ideja da pruge mogu dodati dinamičnost prostoru vratila se u modu 2024. godine. Međutim, biranje preterano jarkih i upadljivih pruga može vaš dom pretvoriti u šareni cirkus. Ovaj efekat je posebno izazovan u manjim prostorima ili na plafonima, gde prenaglašen uzorak može delovati zastarelo i napadno.

2. Simetrija bez duše: Iako se simetrija na prvi pogled čini kao siguran izbor, može rezultirati prostorom koji je previše sterilan i bezličan. Umesto toga, stručnjaci predlažu korišćenje nepravilnih oblika i organskih linija kako bi se unela raznovrsnost i toplina u prostor.

3. Trendovi društvenih mreža: Trendovi koji dolaze i odlaze na platformama poput TikToka i Instagrama mogu brzo izgubiti svoj sjaj. Zato je važno izbegavati ulaganje u skupe komade nameštaja ili dekoracije koji su samo privremeno popularni, umesto toga, bolje je koristiti jeftinije dodatke kako bi se eksperimentisalo s trendovima.

4. Smeđa dilema: Dok je smeđa boja dobila na popularnosti 2024. godine, postoji tanka granica između elegantnog i blatnjavog. Kombinovanje zemljanih tonova sa svetlijim nijansama može stvoriti toplu i prijatnu atmosferu, dok preterano korišćenje smeđe boje može rezultirati prostorom koji deluje teško i skučeno.

Kada je u pitanju kreiranje prostora koji će odisati elegancijom i stilom, ključno je biranje trendova i detalja koji odražavaju vašu ličnost i stvaraju ugodnu atmosferu za život.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.