U trendu

Odeća vam se obojila u pranju? Evo kako ćete jednostavno rešiti taj problem

Ako je vaša odeća promenila boju, odnosno pokupila boju sa nekog od veša ili odeće tokom pranja u mašini za pranje veša, dajemo odgovore na pitanje kako ukloniti boju sa odeće.

Prvi korak – ne očajavajte, odeća se može spasiti, a boja se može skinuti kroz nekoliko jednostavnih koraka, piše The Spruce. 

Detaljno pregledajte mašinu za pranje veša i pronađite koji komad odeće je iscedio boju i uništio ostale komade odeće. Da biste mogli da skinete boju sa odeće, potrebno je ukloniti komad koji je prouzrokovao prelazak boje na drugu odeću.

Zatim ostavite obojenu odeću u mašini za pranje veša i stavite je na novo pranje. Kada radite novo pranje, važno je da koristite izbeljivač pored deterdženta koji redovno koristite. Uverite se da izbeljivač koji odaberete ne sme da sadrži hlor u svom sastavu, jer bi hlor nagrizao odeću.

Važno je blagovremeno reagovati i ne dozvoliti da se odeća osuši. Naime, još je teže ukloniti boju sa odeće kada se osuši. Ali ako je prekasno, u sledećim koracima naučite kako da uklonite boju sa odeće čak i nakon što se osuši, a mrlje su postale tvrdoglave, zbog čega je nemoguće potpuno ih ukloniti.

U ovom slučaju, samo treba da budete strpljivi da biste mogli da uklonite boju sa odeće. Naime, ofarbanu odeću je potrebno dobro natopiti kako bi se potpuno natopila pre nego što pokušate da skinete boju.

Stručnjaci savetuju da obojenu odeću potopite u vodu u kojoj ste prethodno rastvorili praškasti deterdžent za odeću. Nakon što je odeća osam sati bila u opisanom rastvoru, izvadite je i proverite da li ste uspeli da skinete boju sa odeće. Ako proces ne uspe prvi put, pokušajte ponovo da potpuno uklonite boju sa odeće, prenosi Večernji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar