Odličan trik koji tera puževe iz bašte, a praktično je besplatan

Puževi se u baštama i vrtovima pojavljuju u proleće i ima ih sve do jeseni. Najaktivniji su posle kiše i tokom noći. Naročito vole mlade biljke i tek niknute sejanice. Ukoliko želite da se rešite puževa u bašti, korišćenje hemijskih sredstava se nikako ne preporučuje jer ona negativno utiču na okruženje, pa problem možete pokušati da rešite na prirodan način.

Britanska TV zvezda, Tom Allen, otkrio je trik uz pomoć kojeg se možete rešiti puževa u vrtu. Na Instagramu je otkrio da njegova metoda uključuje izradu “tikvice od belog luka”.

Objašnjava da treba kuvati celu glavicu belog luka ili nekoliko njih i to nekoliko sati u litru vode. Kad se količina vode redukuje, zgnječite glavice belog luka i smesu ispasirajte.

“Tad ćete dobiti smesu belog luka koju možete razrediti u otprilike pola litre vode. Tu sam smesu koristio na svim svojim usevima i dosad se pokazalo vrlo uspešnim”, dodao je.

Naime, beli luk sadrži alicin, spoj koji mu daje miris i koji će sprečiti puževe da mu se približe. Ako puževi dođu u dodir sa smesom, verovatno će uginuti kroz nekoliko sati. S obzirom da je beli luk relativno jeftin, to je daleko jeftinije od bilo kojeg skupog sredstva za ubijanje puževa, prenosi The Sun

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.